Tuesday, January 30, 2018

Admicom - osallistuin antiin

Vuoden 2018 ensimmäinen listautuja on Jyväskylässä kotipaikkaansa pitävä ohjelmistoyritys Admicom. Yhtiö myy SaaS-pohjaisia toiminnanohjausjärjestelmiä talotekniikan, rakentamisen ja teollisuuden pk-yrityksille.

Inderes on tehnyt Admicomista sijoitustutkimuksen, johon on tiivistetty oleelliset tiedot yrityksestä, toimialasta ja arvostuksesta. Se kannattaa lukea. Kattavat tiedot Admicomin listautumisesta löytyvät myös yhtiöesitteestä.

Muutamia faktoja annista:

 • Admicom tarjoaa listautumisannissa merkittäväksi yhteensä 520 000 uuttaosaketta.
 • Yhtiön osakkeiden lukumäärä voi annin seurauksena nousta 4 320 108 osakkeesta enintään 4 840 108 osakkeeseen.
 • Yleisö- ja instituutioannin tarjottavien osakkeiden merkintähinta on 9,80 euroa.
 • Yleisöannin merkintäsitoumuksen vähimmäismäärä on 50 osaketta ja enimmäismäärä 15 000 osaketta. 
 • Merkintä voidaan keskeyttää aikaisintaan to 1.2.2018 klo 16:00.
 • Erikoissijoitusrahasto Taaleri Mikro Markka Osake ja eQ Nordic Small Cap sitoutuvat merkitsemään yhteensä vähintään 153 000 osaketta.

Helsingin pörssin First North -listalla on jo kaksi SaaS-yhtiötä: Heeros ja Efecte. Nämä listautuivat tappiollisina ja osin tuotekehitysvaiheessa, mikä oli sinänsä ymmärrettävää, koska pörssin tehtävä on välittää rahoitusta sitä tarvitseville yrityksille. Admicom on poikkeuksellinen SaaS-mallilla toimiva listautuja, koska sillä on jo valmis tuote ja yritys on erittäin kannattava. Yhtiön mukaan listautumisessa saatuja rahoja käytetään yritysostoihin kotimaassa ja ulkomailla.

Poikkeuksellista on myös se, että kyse on aidosta osakeannista kasvua varten, eikä omistajien rahastuksesta osakemyynnillä. Admicomin toimitusjohtajalla ja hallituksen puheenjohtajalla on yhtiössä merkittävät omistukset eikä aikomusta myydä osakkeita lähiaikoina.

Admicom tavoittelee hurjaa yli 30% vuosittaista liikevaihdon kasvua. Inderes ennustaa, että vuonna 2020 Admicomin liikevaihto olisi 18 Meur (2017: 8,1 Meur) käyttökatteen säilyessä 35% tasolla. Vaikka yhtiön arvostus vaikuttaa 9,80 euron antihinnalla kalliilta viime vuoden numeroilla, kovan ja kannattavan kasvun ansiosta Admicom olisi ennusteiden toteutuessa edullinen ostos.

Kun pyörittelin lukuja excelissä, tulin siihen tulokseen että osakkeen fair value voisi olla jossain 11 euron tuntumassa. Tämä sisältää kohtuullisen turvamarginaalin, joka kannattaa ottaa mukaan pienyhtiöiden kohdalla. Antihinnalla Admicom olisi oman laskelmani mukaan 10% tarjouksessa. Inderes on määritellyt arvostuksen vieläkin houkuttelevammaksi. Heidän mukaansa annissa tarjotaan osakkeita noin 20% alennuksella.

Listautumisessa yhtenä ankkurisijoittajana on Taalerin Mikro Markka -rahasto, jonka salkunhoitajan Mika Heikkilän asiantuntemukseen luotan suuresti. Jos Mika näkee tässä hyvän sijoituskohteen, uskallan seurata perässä.

Merkitsin tänään 300 Admicomin osaketta. Tarkoitus on pysyä kyydissä pitkään, jos ylipäänsä saan järkevän määrän osakkeita. Pikavoittojen rahastaminen on myös mahdollista, jos anti ylimerkitään reippaasti ja kurssi raketoi kymmeniä prosentteja heti kaupankäynnin alettua.

2 comments:

 1. Niinhän siinä taas kävi, että anti ylimerkittiin moninkertaisesti.

  ReplyDelete
 2. Antiin tuli osallistuttua, mutta harmi kyllä yhtiöstä tuli myös irtaannuttua siinä 50%:n nousun paikkeilla. :)

  ReplyDelete