Friday, June 30, 2017

Salkun Q2: 60 000 euron raja ylitetty

Osakesalkku paisui yli kymmenellä tuhannella eurolla vuoden toisella neljänneksellä. Sijoitin salkkuun uutta rahaa 8427e ja sen päälle tuli arvonnousua 2890e. Prosenteissa arvonnousu oli kolmessa kuukaudessa 5,7% ja vuoden alusta 10,4%. Nordnetin Suomi-osakkeisiin keskittynyt salkku pärjäsi vieläkin paremmin: nousua vuoden alusta 12,7%. Nordean salkussa on pelkästään muissa valuutoissa (usd/nok/sek) noteerattuja osakkeita ja niiden tuottoa heikensi euron vahvistuminen.

Kvartaalin aikana ostokohteina olivat Superrahastot, suomalaiset pienyhtiöt ja jenkkien teknologiajätit. Vain Talenomia ostin reilummin, muita pikkusummilla. Myyntiin menivät antiosakkeet Fondiasta ja Remedystä, sekä vuosia sitten hankitut etf-osuudet FTSE 100-indeksistä ja Nordnetin liittymislahjana saatu Stockmannin osake. Norwegian Finans Holdingin myynnistä kirjoitin jo aikaisemmin.

Korkeista arvostustasoista johtuen uutta ostettavaa on osakepuolelta vaikea löytää, joten siirsin käyttötilille kertynyttä käteistä Bank Norwegianin talletustilille. Siellä lepää nyt reilu 60 000 euroa, mikä tuottaa noin tuhannen euron korkotulon vuodessa.

Q2/2017
Ostot:

Adobe Systems
Alphabet
BlackRock
iShares Core S&P Total U.S Stock Market ETF
Microsoft
Nordnet Superfonden Danmark
Nordnet Superfondet Norge
Nordnet Superrahasto Suomi
Remedy Entertainment (listautumisanti)
Restamax
Suomen Hoivatilat
Talenom

Myynnit:

db x-trackers FTSE 100 UCITS ETF
Fondia
Norwegian Finans Holding
Remedy Entertainment
Stockmann

Osingot:

324,75e

4 comments:

 1. Huh, 60k cashiä, määrää kuulostaa itselle ihan utopistiselta :D

  ReplyDelete
 2. Totta, mutta onneksi Bank Norwegianin korko sentään voittaa inflaation, joten pientä tuottoa sieltäkin tulee. Nykyinen 50-50 suhde osakkeet/korot on minulle sopiva. Ei vaan hermot kestä olla all-in osakkeissa. :) Pidän jonkinlaisen korjausliikkeen mahdollisuutta kuitenkin todennäköisenä.

  ReplyDelete
 3. Tuo BN esimerkki on kyllä huikea, 60 k:lla noin iso korkotuotto.

  ReplyDelete
 4. Bank Norwegian jyrää muutenkin kovaa Suomessa kulutusluottojen puolella. Nettilainoissa edukkaimmissa TOP 3 ja taitavat ostaa muut pois Googlesta eli isolla jyllätään Norskien toimesta.

  ReplyDelete