Wednesday, July 5, 2017

Nordealla ilmaiset kaupat USA-osakkeilla tämän viikon ajan

Nordean pankkipalveluista en ole asiakkuuteni aikana löytänyt paljoa kehuttavaa. Valitsin Nordean talletuspankiksi aikoinaan siksi, että siinä oli vähiten huonoja puolia verrattuna kilpailijoihin. Suomalaiset kivijalkapankit kun ovat keskittyneet tällä vuosikymmenellä lähinnä rahastamaan asiakkaitaan erilaisilla palvelumaksuilla. Pankkien nettipalveluiden käytettävyys ja toiminnallisuus on sen sijaan edelleen 90-luvun tasolla ja asiakkaat palvelevat itse itseään. Virkailijan kanssa en ole asioinut vuosiin. Onneksi pientä lohtua olen saanut Nordean muhkeista osingoista.

Ilmeisesti isot pankit ovat vihdoinkin heräilemässä kansainväliseen kilpailuun. Nordeakin on alkanut tarjoamaan erilaisia alennuskampanjoita sijoittajille. Tänään huomasin, että USA:n kansallispäivän kunniaksi Nordeassa voi käydä kauppaa kaikilla jenkkiosakkeilla koko viikon ajan ilman välityspalkkioita. Se on erinomainen diili piensijoittajalle, koska suomalaisten välittäjien kautta jenkkiosakkeiden ostaminen tulee muulloin kalliiksi. Nordea perii minulta normaalisti palkkioksi 1% kauppahinnasta ja Nordnetin puolella minimi on 15 euroa/kauppa. Jos haluaa ostaa useiden yhtiöiden osakkeita ajallisesti hajauttaen, palkkioiden osuus kasvaa harmittavan suureksi.

Ajattelin hyödyntää Nordean tarjousta ja pistin tänään useamman pilkin NYSEen ja Nasdaqiin. Katsotaan perjantai-iltana mitä jäi saaliiksi.

4 comments:

 1. Miten se valuuttatiliasia meni? Onko mahdollista avata dollaritili vai meneekö osingoista aina 0,3% kulua?

  ReplyDelete
 2. Ilmeisesti valuuttatiliä ei ole mahdollista avata. Tai en ainakaan tiedä, miten se tapahtuu. Olen ostellut suoraan euroilla arvo-osuustilille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anteeksi mainostamiseni, mutta pakko oikaista. Valuuttatilin saa Nordeasta kun sitä osaa oikein vaatia. Ja kannattaahan se vaatia, kun parhaimmillaan saat 0,6 % säästöt.

   Lisätiedot ja oma tarinani valuuttatilin avaamisesta löytyy blogistani: http://inssinosingot.blogspot.fi/2017/07/nordeassa-on-mahdollista-avata.html

   Delete
 3. Asuntolainan myötä vaihdoin vuoden alussa Nordeaan itsekin ja ainakin päivittäispankkiasiat hoituvat helposti ja avainlukuhässäkän siirtyminen mobiiliin on hyvä uudistus verrattuna edelliseen pankkiini.

  ReplyDelete