Tuesday, July 11, 2017

Kilpailutin sähkösopimuksen

Tämä ei ole varsinaisesti sijoitusaiheinen postaus, mutta koska vaurastumisessa on kyse myös kulujen pitämisestä kurissa, kirjoitetaan tämäkin muistiin.

Edellinen määräaikainen sähkösopimukseni on pian umpeutumassa, joten oli taas aika pistää sähkönmyyjät paremmuusjärjestykseen. Kilpailutus on todella helppoa: menet vertailusivustolle (esim. www.sahkovertailu.fi/), täytät vaadittavat tiedot ja sivusto kertoo sinulle mikä yhtiö myy sähkön halvimmalla. Sopimus hyväksytään pankkitunnuksilla ja saat vielä sähköpostiin varmistuksen, että prosessi onnistui. Koska kyse on etämyynnistä, sopimuksen voi halutessaan perua 14 päivän aikana.

Valitsin seuraavan vuoden ajaksi Helenin yleissähkön. Mielestäni heillä oli oikein hyvä tarjous: ei ollenkaan perusmaksua ja sähkön hinta sopimuskauden ajan kiinteä 3,99 senttiä/kWh. Edellisessä sopimuksessa hinta oli 4,08 snt/kWh, joten hinta jopa laski hieman. Olen ottanut tavaksi tehdä määräaikaisia sopimuksia kiinteällä hinnalla. Näin ei tule laskujen suhteen yllätyksiä ja seuraavan kerran kilpailuttaessani olen yhtiöille uusi asiakas, mikä yleensä tarkoittaa hyviä tarjouksia.

Olisi mielenkiintoista kuulla teiltä lukijoilta kilpailutatteko sähkönmyyjän säännöllisesti ja paljonko maksatte kilowattitunnilta?

8 comments:

  1. Itselleni soitteli Vattenfallin sähkömyyjä tuossa kuukausi takaperin ja tarjosi sopimusta. En sopimusta kuitenkaan puhelimen välityksellä tehnyt, mutta sain siitä idean tarkistaa nykyisen tilanteeni.

    Itse käytin kilpailuttaja.fi sivustoa ja otin sitä kautta itselleni myös Helenin määräaikaisen sopimuksen 24kk 3,81c/kwh perusmaksu 0e. Minulla oli ennen Helenin pörssisähkö, joka oli tuota huomattavasti kalliimpi ja veloitti perusmaksuakin 3e kuussa.

    Se mikä oli jännää, niin Helenin omien sivujen kautta en löytänyt tuota ottamaani tarjousta laisinkaan, vaikka kilpailuttaja.fi:n kautta sen sain. Voiko olla niin, että noihin kilpailutuspalveluihin on lyöty todellliset etuhinnat sitä varten, että saadaan kahmittua asiakkaat itselleen. Mene ja tiedä, voi olla, että en vain osannut etsiä kunnolla Helenin omilta sivuilta.

    Itse asun tosiaan kerrostalossa ja kulutus vuodessa alle 2000kwh, joten tuo 0e perusmaksu oli se painavin tekijä uutta sopparia valitessa.

    P.S Oikein hyvää blogia kirjoitat!

    ReplyDelete
  2. Erinomainen muistutus!

    Itselläni on ollut toistaiseksi voimassa oleva pörssisähkö -sopimus. Nyt tarkistin postauksesi innoittamana edellisen laskuni, niin kuukausittainen perusmaksu oli noussut 5,9 euroon ja itse sähkön hinta oli pyörinyt 3,14-4,4642 kWh välissä. Kun parisen vuotta sitten pörssisähkön valitsin, niin muistaakseni se vaikutti silloin edullisimmalta ja nimi "pörssisähkö" kuulostaa näin sijoittajan korviin mukavalta, joten silläkin oli varmaan suuri vaikutus valintaani.

    Nyt tein pikaisesti kilpailutuksen netissä, niin sain uuden sopimuksen 0e/kk perusmaksulla ja 3,72e/kWh -hintaan. Eli pelkkä perusmaksun poistuminen jo tuo minulle 70 euron vuosittaiset säästöt ja sähkön hintakin vaikuttaa halvalta (mahdotonta sanoa nyt, koska vaihteleva pörssihinta vs kiinteä).

    ...eli KIITOKSIA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noin käy aina, jos ei muista kilpailuttaa. Perusmaksu nousee jopa satoja prosentteja ja sähkön hinta kallistuu. Sähkönmyyjät ilmeisesti luottavat siihen, että osa ihmisistä unohtaa sopimukset ja makselee kiltisti laskut katsomatta niitä.

      Sähkönmyynti pitää AINA kilpailuttaa. Muuten olet se hyödyllinen idiootti, joka maksaa muiden edullisen sähkön.

      Delete
  3. Itse kilpailutan joka vuosi sähkösopimukseni. Tällä hetkellä minulla on Fortumilta uusiutuvaa energiaa 3.82 €/kWh hintaan ilman kuukausimaksua. Sopimus on määräaikainen 18kk :) Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on ehkä helpoin tapa säästää 100 € vuodessa.

    ReplyDelete
  4. Taulukkolaskenta-nörttinä laskin hiljattain itse 2017 ja 2016 pörssisähköstä maksamamme hinnan vs. saman firman halvin kiinteähintainen määräaikainen sopimus.

    Tuo kiinteähintainen sähkösopimus johon juuri pari viikkoa sitten vaihdoimme on 4,19snt/kwh, eli ei halvimmasta päästä, mutta olen all in keskittämisetujen perässä juoksija ja tässä tapauksessa saan S-bonukset ja ne pitävät tuon firman asiakkaana.

    Pörssisähkö oli halvempi 4 kuukautena vuoden 2016 alussa. Yhteensä tuo 4,19snt/kwn olisi viimeisen 18 kuukauden ajalta tullut n.134e halvemmaksi. Lisäsäästö tottakai tulisi noilla halvemmilla Helenin hinnoilla, mutta kun S-bonukset :)

    Pitääkin ehkä kirjoittaa blogipostaus tulevaisuudessa bonusten perässä juoksemisestani.

    ReplyDelete
  5. Kilpailutan myös sähkösopparin aina kun määräaikainen menee umpeen. Usein edelliseltä palveluntarjoajalta tulee vielä soittoa ja uutta tarjousta kun on mennyt valitsemaan jonkun muun. Viimeksi vastatarjous oli niin hyvä, että peruin netissä kilpailutuksen jälkeen tekemäni sopimuksen ja pysyinkin vanhan yhtiön asiakkaana.

    Etenkin paljon sähköä käyttävien kandee myös tsekata se siirtopuoli. Vaikka firmaa ei voikaan kilpailuttaa, niin silti on monia eri sopimusvaihtoehtoja tarjolla siltä yhdeltä palveluntarjoajalta, samaan tapaan kuin kilpailutettavassa sähkön myynnissä (yösiirto, yleissiirto, vuodenaikasiirto jne.). Tätä ei usein huomata laisinkaan.

    ReplyDelete
  6. Itse olen säästänyt sähköä säästämällä. Oman asunnon sähkönkulutus on vuosittain n. 520kwh, kuitenkin telkku tai pc kokoajan päällä, kun olen kotona.

    Kaikki lamput on ledejä, jääkaappi on energiatehokkain mahdollinen. Ennen oli syöppö kaappi ja energiansäästölamput ennen led-tekniikkaa, kulutus oli 850kwh

    ReplyDelete
  7. Itselle soitti kanssa nykyinen sähkönmyyjäni ja kertoi että määräaikainen sopimukseni on päättymässä. Edellinen sopimukseni oli luokkaa 4,5 snt kWh. Nykyinen yhtiöni tarjosi kestosähköä hintaan 7,9 snt kwh ?!! Ei jatkunut keskustelu kauaa.. Muutaman päivän päästä kilpailija soitti ja hänenkin tarjous oli huonohko vaikka hinnat ovatkin nousseet. Facebookissa tuli vastaan www.kilpailutuspalvelu.fi ja sain sieltä hyvän 24kk sopimuksen itselleni kohtuu hintaan. Kannatti kilpailuttaa taas.

    ReplyDelete