Saturday, September 30, 2017

Salkun Q3: rimaa hipoen yli 70 000 euron

Vuoden kolmas kvartaali oli selkeästi heikompi kuin kaksi edellistä. Heinä-syyskuussa osakesalkun markkina-arvo paisui 8019 eurolla, mutta tästä uutta sijoitettua pääomaa oli 6730 ja arvonnousua vain 1289 euroa. Prosenteissa arvonnousu oli kolmessa kuukaudessa 2,1 %. Vuoden alusta nousua on kertynyt 13%, mihin olen tyytyväinen. Osakesalkun markkina-arvo on nyt 70 109 euroa. Nordnetin Suomi-osakkeisiin keskittynyt salkku on menestynyt koko vuoden paremmin kuin Nordean jenkki/kruunusalkku, jonka kehitys on kärsinyt epäedullisista valuuttakursseista.

Kvartaalin isoin ostos oli Sampo, joka nousi salkun kolmanneksi suurimmaksi omistukseksi. Tuplasin heinäkuussa AstraZenecan osuuden, kun kurssi laski osaripäivänä peräti 15%. Siitä kuopasta on noustu takaisin kevään tasoille ja tuototkin tulivat nyt tuplana. Vahvistunut euro ja Nordean kampanja (USA-kaupat ilman välityspalkkiota) antoi myös hyvän tekosyyn lisätä reippaasti jenkkien teknologiafirmoja Adobea ja Alphabetia.

Myyntejä oli vain yksi: surullisen vuoden Nordean salkussa viettänyt Global X MSCI Nigeria -etf, josta sain vihdoin omani pois. Tätä murheenkryyniä on vielä jäljellä pieni osuus Nordnetin salkussa. Sen tuotto taitaa olla -50%, joten saa vielä hetken odotella ennen kuin siellä päästään plussalle.

Osinkoja tuli Q3:lla vain muutama kymppi ja nekin pääosin AstraZenecasta.


Q3/2017
Ostot:

Adobe Systems
Alphabet
AstraZeneca
Martela
Match Group
Metsä Board
Nordnet Superfonden Danmark
Nordnet Superfondet Norge
Nordnet Superrahasto Suomi
Restamax
Sampo

Myynnit:

Global X MSCI Nigeria etf

Osingot:

79,28e

2 comments:

  1. alkaa olla salkku jo hienoissa lukemissa :))

    ReplyDelete
  2. 100 000 euroa on ensimmäinen välitavoite ja sitä kohti mennään tasaisen varmasti. :)

    ReplyDelete