Sunday, December 30, 2018

Salkun Q4: Huonoin kvartaali ikinä - varallisuudesta katosi 10.000 euroa

Käyn tässä postauksessa läpi vain viimeisen kvartaalin kaupat ja kehityksen. Julkaisen lähipäivinä toisen kirjoituksen, jossa teen yhteenvedon koko vuodesta.

Loka-joulukuussa osakemarkkinoilla koettiin raju pudotus eikä oma salkku selviytynyt siitä ilman vahinkoja. Kirjoitin jo lokakuun alussa, kuinka vähensin merkittävästi osakepainoa ja myin erityisesti syklisiä ja kasvuyhtiöitä. Jatkoin myyntejä sen jälkeenkin, koska omistamiltani yhtiöiltä ja taloudesta yleisesti alkoi tulla koko ajan enemmän huonoja uutisia. Joulukuussa myin tappiolle valuneita osakkeita myyntivoittoverojen pienentämiseksi.

Lopputuloksena salkku kutistui 103.107 eurosta 87.837 euroon. Tästä reilu kymppitonni oli arvonlaskua ja viisituhatta nettomyyntejä Nordean salkusta. On oikeastaan väärin puhua 87 tuhannen euron osakesalkusta, sillä se sisältää Nordnetin arvo-osuustileillä lojuvan käteisen, jota on peräti 36 tuhatta euroa. Olen tehnyt salkkukirjanpitoani alusta asti Nordnetin kokonaissaldon mukaan, joten siksi käteinen on sisällä laskelmissa. Näin tilille maksettavia osinkotuottoja ei tarvitse laskea erikseen.

Myin Q4:n aikana osakkeita seuraavista syistä:

Tulosvaroittajat:
  Siili, Martela
Odotuksia heikompi Q3, jonka odotin johtavan kurssilaskuun:
  Webstep, Tokmanni
Kireästi arvostetut kasvuyhtiöt:
  Gofore, Alphabet, Microsoft
Sykliset tai raaka-aineiden hinnoista riippuvaiset yhtiöt:
  UPM, Metsä Board, Cargotec, Marine Harvest
Yhtiöt, joiden tilanteessa oli jotain muuta huolestuttavaa
  Facebook, Blackrock, Titanium, Ovaro
Veromyynnit:
  Global X Nigeria etf, Enersense, Nordea, Intrum

Samalla tuli siivottua salkku kaikesta ylimääräisestä moskasta. Eri yhtiöiden osakkeita oli kertynyt nousukauden aikana aivan liikaa, enkä ehtinyt mitenkään seuraamaan jokaista omistusta.

Muutamia ostojakin tein. Lisäsin Superrahasto Suomea, Sampoa, Nordeaa, VMP:tä ja Intrumia. Lisäksi ostoihin pääsevät mukaan lyhyet veivaukset Tokmannilla, Cargotecilla ja Ovarolla. Uusina yhtiöinä otin salkkuuni rajusti halventunutta peliyhtiö Activision Blizzardia ja tamperelaista it-konsultti Vincitiä (liian aikaisin tosin, sillä molemmat valuivat ostohetkestä reippaasti alaspäin).

Osinkoja tuli kvartaalin aikana 34 euroa. Korkotuloja sain 108 euroa, mikä on huomattava pudotus Q3:een verrattuna. Tähän oli syynä Bank Norwegianin koronlasku ja se, että siirsin 30.000 euroa pääomaa pois Norskin tililtä.

Q4/2018

Ostot:

Activision Blizzard
Cargotec
Intrum
Nordea
Nordnet Superrahasto Suomi
Ovaro
Sampo
Tokmanni
Vincit
VMP


Myynnit:

Alphabet
Blackrock
Cargotec
Enersense
Facebook
Global X Nigeria etf
Gofore
Intrum
Marine Harvest
Martela
Microsoft
Metsä Board
Nordea
Ovaro
Siili
Titanium
Tokmanni
UPM
Webstep


Osingot:
34e

Korkotulot:
108e

1 comment:

  1. Hoh hoh! Vai, että 10 donaa hävisi salkusta.
    Täällä kuule hävisi 30k €.

    ReplyDelete