Tuesday, June 30, 2020

Salkun Q2: Toipuminen koronasta jatkuu kivuliaasti

Toinen kvartaali oli hidasta toipumista koronashokista. Q2:lla salkku nousi 9%, joka rahaksi muunnettuna on 11435 euroa. Normaalisti näin kova nousu olisi juhlan paikka, mutta korona iski maaliskuussa sen verran pahasti, ettei salkku ole vieläkään alkuvuoden tasolla. Salkun ytd on -6,5 % eli vuodenvaihteeseen nähden olen tappiolla hieman yli 7000 euroa.

Ostin huhtikuussa runsaasti indeksirahastoja ja tankkasin toukokuussa lisää Sampoa, Intrumia ja Fleming Propertiesia. Dansken salkkuun otin uutena Fortumia sekä palasin tauon jälkeen Cibus Real Estaten ja Cityconin omistajaksi, kun kiinteistösektoria poljettiin pohjamutiin. Myyntiin menivät Vincit, Bilot ja Restorbio, kaikki pienellä voitolla ostohintaan nähden. Salkun hidas nousu Q2:lla johtui pääosin finanssisektorin ylisuuresta painosta. Sampo, Intrum ja NoFi jumittavat yhä huomattavasti alempana kuin ennen koronakriisiä, toki syystäkin.

Käteistä on edelleen ennätysmäärä eikä kurssien yllättävän nopea nousu maaliskuun kuopasta ole houkutellut ostamaan enempää. Pistin aiemmin Bank Norwegianissa olleet 50 tuhatta Danskeen. Näistä olen onnistunut siirtämään osakkeisiin vasta kymppitonnin. Lasken arvo-osuustileillä olevat käteiset mukaan sijoitussalkkuun, joten Norskin käteisten mukaan ottaminen paisutti salkun arvon yli 150 tuhanteen. Sijoitusvarallisuudesta käteisen osuus on noin 60% ja osakkeiden 40%.

Korkotuloja ei tule enää mistään ja osinkokevät oli surkein moneen vuoteen. Passiivisten tulojen varaan ei minun sijoitustyylillä kannata heittäytyä. Osinkoja tuli kvartaalin aikana 788 euroa, joista suurin osa Sammosta.


Q2/2020

(suluissa osto- ja myyntihinnat)

Ostot:

Cibus Real Estate (125)
Citycon (6,06)
Fleming Properties (108)
Fortum (15,43)
Intrum (128,70)
Sampo (27,45)

iShares Core MSCI Emerging Markets [IS3N]
iShares Core S&P 500 [SXR8]
Nordnet Indeksirahasto Suomi


Myynnit:

Bilot (7,50)
Restorbio (1,51)
Vincit (4,70)


Brutto-osingot:

788 euroa

2 comments:

  1. Itsekin ostin alkuvuonna reilusti lisää Fortumia ja Sampoa kun halvalla sai. Näiden tuotot realisoituvat sitten ajan kanssa.

    Oma Q2 meni yllättävän hyvin. Yli 18% tuotto, jenkkiosakkeet taisivat vetää nousua...

    ReplyDelete
  2. *oli tarkoitus sanoa että ostin MYÖS Fortumia ja Sampoa kuten sinä :)

    ReplyDelete