Thursday, April 1, 2021

Salkun Q1: Nousu uuteen ennätykseen

Vuosi alkoi vahvasti: ensimmäisen kvartaalin aikana osakesalkun arvonnousu oli 9438 euroa. Prosenteissa nousu oli vaatimattomampaa, vain 4,7 %, mutta sehän johtuu salkun suuresta käteispainosta. Lisäsin nimittäin 20.000 euroa käteistä osakesäästötilille, joten sekin on nyt täytetty piripintaan. Osakkeiden markkina-arvo ja käteinen yhteensä tekee sijoitusvarallisuudeksi 225.980 euroa. 

Kvartaalin aikana osallistuin neljään listautumiseen. Merkitsin Nimbus Groupin, Kreaten, Orthexin ja Sitowisen osakkeita ja myin kaikki melko pian kaupankäynnin alkamisen jälkeen. Valitettavasti jokaisesta iposta osakkeita sai niin naurettavan pienen määrän, että komeista nousuprosenteissa huolimatta euromääräiset tuotot jäivät mitättömiksi. Sitowise oli poikkeus ja pettymys, sillä siitä ei jäänyt kulujen jälkeen käteen kuin 20 senttiä. Edellä mainitut neljä listautumista tuottivat yhteensä 310 euroa myyntivoittoja. 

Muitakin kauppoja tuli tehtyä kvartaalin aikana runsaasti. Ostin Orionia sekä lisäsin Nordeaa ja Cityconia. Otin salkkuun pari uutta eurooppalaista kasvuyhtiötä: puolalaisen Livechatin ja saksalaisen Zooplussan. Jälkimmäinen onkin lähtenyt oston jälkeen hurjaan nousuun, kun koronan aiheuttama lemmikkibuumi alkaa näkyä yhtiön numeroissa. Parissa kuukaudessa osake on tuottanut noin 50%.

Myyntilaidalla isoin kauppa oli Norwegian Finans Holding, josta kilpailija Nordax teki ostotarjouksen. En jäänyt odottelemaan tarjouksen läpimenoa vaan heitin laput laitaan, kun vihdoin pääsin tästä murheenkryynistä hyvällä hinnalla eroon. Myyntivoittoa tuli reilu tonni. Toinen merkittävä myynti oli Revenio, jonka myyminen on tosin aina ollut virhe. Silti yhtiön hinnoittelu kiristää minua niin paljon, etten näe tällä hinnalla osaketta houkuttelevana. Pari vuotta sitten ostetuista lottolapuista heivasin pihalle Hamlet Pharman, jonka kehitys on ollut pettymys. Kun helmikuussa tuli ilmoitus, että osake jaetaan a- ja b-osakkeeseen, joista edellinen de-listataan, päätin realisoida tappioni.

Osinkoja tuli Q1:n aikana 308 euroa. 


Q1/2021 

(suluissa osto- ja myyntihinnat) 

Ostot: 

Citycon (7,43)
Livechat (109 PLN)
Nordea (7,07)
Orion (34,30)
Zooplus (167)

IPOt:
Kreate (8,20)
Nimbus Group (52 SEK)
Orthex (6,82)
Sitowise (8,20)

iShares Core MSCI Emerging Markets [IS3N]
iShares Core S&P 500 [SXR8]
Nordnet Indeksirahasto Suomi


Myynnit:

Hamlet Pharma (19,80 SEK)
Kreate (12,25)
Nimbus Group (67 SEK)
Norwegian Finans Holding (97 NOK)
Orthex (8,75)
Revenio (50,50)
Sitowise (8,27)


Brutto-osingot:

308 euroa


1 comment: