Saturday, January 21, 2017

Pitsaa salkkuun


Olen seuraillut Kotipizzaa muutaman kuukauden ajan ja eilen päätin ostaa pienen pitsaslicen salkkuuni. Kurssi lasketteli kuluneella viikolla reippaasti alaspäin, kun suurin omistaja Sentica Partners kertoi etsivänsä ostajaa osakepotilleen. Vaikuttaa siltä, että kyseessä on pääaomasijoittajan normaali irtautuminen, eikä Kotipizzassa yrityksenä ole mitään vikaa. Sentica irtaantui aikaanaan myös Pihlajalinnasta, eikä terveysfirman menestystarina siihen loppunut. Kotipizza on viime vuosina uudistunut voimakkaasti ja odotan kasvun jatkuvan tulevina vuosina.

Kurssilaskun myötä arvostuskertoimet laskivat houkuttelevalle tasolle. Tämän vuoden julkaistujen tulostietojen ja ennusteiden perusteella laskin, että ensi vuoden PE olisi noin 12 ja osinkotuotto 5%. Nykyisessä kalliisti hinnoitellussa osakemarkkinassa vastaavia numeroita on vaikea löytää.

Tässä vielä lyhyesti perustelut ostopäätökselle:

+Defensiivinen toimiala
+Ostohetken kurssilla edulliset arvostuskertoimet ja hyvä osinkotuotto
+Franchising-mallissa yrittäjäriski ulkoistettu, mutta tuotot juoksevat emoyhtiölle
+Kevyt organisaatio eli pienet henkilöstökulut
+Uudet ravintolakonseptit voivat onnistuessaan kasvattaa tulosta reippaasti
+Suomen talous on vihdoin kääntynyt kasvuun pitkän taantuman jälkeen, mikä tukee ravintola-alaa

Jään seuraamaan Kotipizzan kehitystä ja olen valmis lisäostoihin, jos kurssi edelleen laskee.


2 comments:

  1. Täytyy myöntää että välillä pizza maistuu. Muu ei kelpaa kun kotipizza, siihen laatuun voi aina luottaa =)

    ReplyDelete
  2. Inderes päätyi tänään aamukatsauksessaan samaan tulokseen Kotipizzan suhteen kuin minäkin viime viikolla (Inderes 24.1.2017: Osta, tavoite 12,30e). Perustelutkin olivat käytännössä samat.

    Mukava huomata, että välillä onnistuu löytämään aliarvostetun yhtiön ennen ammattilaisia. On tässä matkan varrella siis jotain opittu osakeanalyysistä...

    ReplyDelete