Saturday, June 29, 2019

Salkun Q2: Huonot firmat ulos, uudet nousijat sisään

Jos ensimmäinen kvartaali oli kaupankäynnin suhteen hiljainen, toisella kvartaalilla salkku muuttui osto- ja myyntiliikkeeksi. Myin pois pettymyksiä ja ostin tilalle mielestäni parempaa tavaraa. Lisäsin vanhoja omistuksia mm. Nordnetin euron välityspalkkiotarjouksen innoittamana.

Salkun markkina-arvo nousi kolmen kuukauden aikana 5,3 % eli 4991 euroa. Salkku on nyt kooltaan 100.152 euroa, sisältäen käteisen arvo-osuustilillä. Sadan tonnin raja meni rikki jo kolmannen kerran sijoitusharrastukseni aikana. Viime syksynä käytiin edellisen kerran kuusinumeroisissa lukemissa, mutta palattiin nopeasti viisinumeroiseen saldoon yleisen markkinahermoilun myötä.

Toisen kvartaalin paras peliliike oli Nordean osakkeiden myynti huhtikuussa hintaan 7,34e. Tämän ansiosta vältin noin 1200 euron miinukset. Tilalle ostin rajusti laskeneita Metsä Boardia, UPM:ää ja Nokian Renkaita, joilta toivon uutta nousua myyntiaallon jälkeen. Nordea on edelleen seurannassa ja odotan suurella mielenkiinnolla pankin Q2-raporttia. En kuitenkaan palaa omistajaksi ellei tulos lähde selkeään nousuun. Nykyisellä tuloskunnolla Nordean osake ei ole vieläkään halpa.

Tilitoimisto Aallon Groupin listautumisesta otin 130 euron pikavoiton, kun osake nousi avauksessa yli rajan, jonka laskin käyväksi arvoksi. Vincitin osakkeet myin tulosvaroituksen jälkeen. Nordean salkusta heitin pihalle Jd.comin laput omakustannehintaan, koska en suoraan sanottuna ymmärrä firman toiminnasta tai taloustilanteesta mitään, enkä Suomesta käsin saa Jd:stä pienintäkään informaatioetua. Jatkossa sijoitan Kiinaan rahastojen kautta.

Osinkoja tuli kvartaalin aikana ennätykselliset 1684 euroa. Ylivoimaisesti suurimmat maksajat olivat Nordea ja Sampo. Blue Finance eli Osinkotuottoa.fi maksoi täsmällisesti kuukausiosinkonsa, yhteensä 42 euroa. Korkotuloja sain Bank Norwegianista 97 euroa.


Q2/2019

Ostot:

Cibus Nordic Real Estate
Intrum
Metsä Board B
Nokian Tyres
Nordnet Superrahasto Suomi
Sampo
UPM-Kymmene
Vincit


Myynnit:

Aallon Group
Jd.com
Nordea
Vincit


Brutto-osingot:

1684 euroa


Korkotulot:

97 euroa


3 comments:

 1. mitäs rahastoja meinasit hommata korvaamaan JD.com ? Itse kiinnostaisi lisätä omaan salkkuun jotain kiina rahastoja mutta ei ole oikein sopivia löytynyt vielä.

  ReplyDelete
 2. Nordnetin kuukausisäästössä on kaksi vaihtoehtoa:
  -x-trackers MSCI China Index UCITS ETF (XCS6)
  -x-trackers FTSE China 50 UCITS ETF (DBX9)

  Nuo on varmaan kulujen minimoinnin suhteen järkevimmät vaihtoehdot.

  ReplyDelete
 3. Aika hyvinhän noita osinkojakin on kertynyt. Ja kiva tuo tilitoimiston pikavoitto. Itse olen harrastanut sijoittamista vasta vähän aikaa täällä Imatralla, joten kaikki neuvot ja vinkit ovat tervetulleita. Mielenkiinnolla lueskelen näitä.

  ReplyDelete