Wednesday, November 27, 2019

Fodeliasta viikonlopun ruokarahat, Optomedin listautuminen jää väliin

Kaupankäynti Fodelian osakkeella alkoi eilen tiistaina. Kurssi nousi odotetusti, joten toimin suunnitelman mukaisesti: yli 5 eurolla osakkeet myyntiin (myyntihinta oli 5,15e). Vaikka Fodelia on mielenkiintoinen kasvuyhtiö, arvostus tämän hetken kurssilla on mielestäni turhan kova. Yhtiöllä ei ole näyttöjä pörssistä ja kasvu perustuu toistaiseksi lupauksiin. Jos kaikki onnistuu, yhtiö voi osoittautua hyväksi sijoituskohteeksi. Itse mieluummin sijoitan osakkeisiin, joissa erinomaista menestystä ei ole valmiiksi leivottu kurssiin sisään.

Sain listautumisannissa vain 68 osaketta, joten prosentuaalisesti huimasta noususta huolimatta euromääräinen tuotto jäi mitättömäksi. Tienasin Fodelia-kaupoilla 50 euroa, josta pitää aikanaan maksaa vielä 30% veroa. Pikavoitoilla maksaa juuri ja juuri viikonlopun ruokaostokset. Kun ottaa huomioon Fodelian analysointiin käytetyn ajan, tuntipalkka oli kerrassaan surkea.

Tällä hetkellä on menossa toinenkin listautuminen: silmänpohjakameroita valmistava Optomed pyrkii pörssin päälistalle. Kaiken sen perusteella, mitä olen yrityksestä ja listautumisesta lukenut, kantani Optomedia kohtaan on negatiivinen. Jätän tämän suosiolla väliin. Osakkeitahan voi aina ostaa myöhemmin pörssistä, jos näkemys yhtiöstä muuttuu tai arvostus laskee houkuttelevalle tasolle.

3 comments:

  1. En itse lähtenyt kumpaakaan. Sen sijaan nappasin Reveniota toimarin vaihdon jälkeisestä disruptiosta. Optomed ei vakuuttanut.

    ReplyDelete
  2. Sain 63 kappaletta ja maksoin niistä 271e. Hinta oli tänään illalla 5.79e/kpl, nousua 34,79% eli 94e. Niin pieni määrä ja niin pienet summat, että pidän ja seuraan mielenkiinnosta.

    ReplyDelete
  3. Optomedilla tienasin juuri huvikseni yli 300.. Harmi kun sai vain 200 osaketta annissa...

    ReplyDelete