Thursday, October 1, 2020

Salkun Q3: Koronakuopasta takaisin maan pinnalle

Nousu jatkui vuoden kolmannella kvartaalilla. Syyskuun puolivälissä salkku nousi ensimmäistä kertaa tänä vuonna plus-merkkiselle tuotolle koronaromahduksen jälkeen. Viime viikkojen alakulo pörssissä kuitenkin laski salkun lievästi miinukselle. Q3:lla salkku nousi 4,2% eli 6520 euroa. Sijoitusten markkina-arvo käteinen mukaanlukien on 159.605 euroa. Salkun ytd on -0,7 %, kun samaan aikaan OMXH25GI on tuottanut 4,9 %. Jos seuraavan kolmen kuukauden aikana ei tapahdu ihmeitä, otan tänä vuonna turpaan Helsingin pörssin tuottoindeksiltä.  

Ostoja ja myyntejä kertyi runsaasti, vaisun lopputuloksen valossa liikaakin. Olen siirtänyt aktiivisen kaupankäynnin Danskeen, sillä siellä on halvimmat välityspalkkiot. Nordnetissä olen ostanut vain indeksirahastoja ja Nordeassa lähinnä myynyt vanhoja omistuksia. 

Q3:n aikana ostin pohjamutiin poljettua perinteistä teollisuutta eli UPM:ää, Wärtsilää ja Royal Dutch Shelliä sekä it-konsultteja Goforea ja Siiliä. Goforet ehdin jo myydä nousupyrähdyksen jälkeen, samoin aiemmin hankitut Innofactorit. Siivosin salkusta finanssisektoria ja heitin pihalle voiton puolelle kivunneet Intrumit ja puolet Norwegian Finans Holdingista. 

Käteistä on edelleen liikaa. Töissä on mennyt koko ajan mukavasti, vaikka maaliskuussa tulevaisuus näytti synkältä. Tänä vuonna kulutukseni on laskenut, koska koronan takia matkusteluun, ravintoloihin, viihteeseen ja harrastuksiin käytetty raha jää nyt säästöön. Rahaa tulee tilille enemmän kuin ehdin tuhlata. Sijoitusvarallisuudesta käteisen osuus on noin 65% ja osakkeiden vain 35%.

Osinkoja tuli kvartaalin aikana 218 euroa. 


Q3/2020

(suluissa osto- ja myyntihinnat)


Ostot:

Citycon (6,18)
Gofore (7,80)
Norwegian Finans Holding (66,20)
Royal Dutch Shell (10,10 GBP)
Siili (9,84)
UPM-Kymmene (22,92)
Wärtsilä (6,94)

iShares Core MSCI Emerging Markets [IS3N]
iShares Core S&P 500 [SXR8]
Nordnet Indeksirahasto Suomi


Myynnit:

Gofore (9,10)
Innofactor (1,00)
Intrum (227,20)
Norwegian Finans Holding (77,80)


Brutto-osingot:

218 euroa

No comments:

Post a Comment