Wednesday, April 1, 2020

Salkun Q1: Korona tuhosi varallisuutta lähes 19.000 euroa

Uuden vuosikymmenen ensimmäinen kvartaali alkoi katastrofaalisesti. Koronavirus riehui salkussa, eikä mikään osake säästynyt tartunnalta. Q1:n aikana sijoitusvarallisuus suli 18693 euroa. Se on huonoin kvartaalitason muutos ikinä. Prosenteissa muutos oli -16,7%.

Tammikuun nousussa olin onneksi myyntilaidalla. Myin korkean arvostustason takia Talenomin ja Match Groupin. Hoivatilat lunastettiin ostotarjouksen myötä. Pelipaperit Wärtsilä ja Nokian Renkaat lähtivät myös hyvän sään aikaan.

Valitettavasti ehdin ostaa it-konsulttifirmoja ja Noho Partnersia ennen pörssiromahdusta. Lisäksi tankkasin romahduksen keskellä vielä Sampoa, Intrumia ja Norwegian Finans Holdingia. Kaikkien kurssit ovat lähes puolittuneet kuukaudessa. Syöksyn syventyessä olen lisännyt pelkästään indeksirahastoja. Ainoa myynti oli Noho, josta kirjoitin viime viikolla.

Riskienhallinnan nimissä otin Bank Norwegianin tililtä käteiset pois. En usko, että pankki kaatuu, mutta eipä se talletussuojasta huolimatta ole mikään turvasatama. Eikä 0,75% korko ole tässä tilanteessa houkutteleva. Laitoin näistä rahoista 30.000 euroa turvaan Dansken arvo-osuustilille. Sotakassat ovat nyt valmiina asemissa Nordnetissä, Nordeassa ja Danskessa. Aion ostaa isommilla summilla indeksirahastoja normaalin kuukausisäästämisen lisäksi, mikäli pörssiromahdus jatkuu.

Bank Norwegianista ehti kertyä korkotuloja 80 euroa ennen tilin tyhjennystä. Osinkotuottoa.fi maksoi kuukausittaiset osinkonsa eli yhteensä 34 euroa. AstraZenecalta tuli puolivuotisosinkoa 83 euroa.


Q1/2020

Ostot:

Bilot (listautuminen)
Gofore
Innofactor
Intervacc
Intrum
Noho Partners
Norwegian Finans Holding
Sampo
Vincit

iShares Core S&P 500 (SXR8)
Nordnet Indeksfond Norge
Nordnet Indeksirahasto Suomi


Myynnit:

Hoivatilat (lunastus)
Match Group
Noho Partners
Nokian Renkaat
Talenom
Wärtsilä



Brutto-osingot:

117 euroa


Korkotulot:

80 euroa

2 comments:

  1. Herättääkö Blue Financen päätös olla lunastamatta pääomia mitään ajatuksia? Sinullakin lienee siellä kiinni euro jos toinen jos korkotuotot on 34 euroa. Itselläni roposia, mutta huoltahan tuo herätti kun eivät suostu sijoituksia lunastamaan.

    ReplyDelete
  2. Olet varmaan lukenut heidän sijoittajakirjeen? Ymmärrettävä päätös, mutta samalla hyvä muistutus millaisia riskejä sijoitukseen liittyy. Niin kauan kun osinkotuotot tulevat kuukausittain tilille, en ole kovin huolissani. Enemmän minussa herättää huolta hallituksen kaavailema väliaikainen korkokattolaki.

    ReplyDelete