Friday, September 22, 2017

Terveystalo, Titanium vai Rovio?

Kesätauon jälkeen Helsingin pörssin listautumisbuumi jatkuu kiihkeänä. Tällä hetkellä kolme uutta tulokasta kalastelee sijoittajien rahoja.

 • Rovion anti alkoi 18.9. ja päättyy 26.9 eli ensi viikon tiistaina. Merkintäaika voidaan keskeyttää aikaisintaan 25.9.
 • Titaniumin anti alkaa 25.9. ja päättyy 6.10. Merkintäaika voidaan keskeyttää aikaisintaan 29.9
 • Terveystalo ei ole vielä julkaissut annin päivämääriä. 

Mikään kolmikosta ei ensireaktiona aiheuttanut riemunkiljahduksia. Rovion taidan jättää suosiolla väliin, sillä pelialaa en ymmärrä yhtään ja sitä on asiantuntijoidenkin vaikea ennustaa. Annissa on kyse lähinnä vanhojen omistajien osakemyynnistä, mikä ei lisää luottamusta omistajien motiiveihin tuoda Rovio pörssiin juuri nyt. Toisaalta Rovion brändi on Suomessa ja maailmalla tunnettu ja sijoitushuuman ansioista anti luultavasti ylimerkitään. Se antaisi taas mahdollisuuden pikavoittoihin. Olen kuitenkin tullut koko ajan varovaisemmaksi markkinoilla ja vältän nyt turhaa riskinottoa.

Kahden muun kohdalla täytyy vielä käydä läpi yhtiöiden tiedot, jotta saan perustellun käsityksen kannattaako anteihin osallistua. Terveystalo ja Titanium ratsastavat molemmat terveydenhoidon ja hoivabisneksen muutoksen megatrendeissä. Toimiala on defensiivinen ja sen voi olettaa kasvavan Suomessa seuraavien vuosikymmenien aikana, kun väestö vanhenee ja valinnanvapaus lisääntyy. Yhtiöt voisivat olla potentiaalisia sijoituskohteita, jos antien hinnoilu on houkutteleva.

Kirjoittelen näistä anneista enemmän kunhan ehdin rauhassa tutustua listautumismateriaaleihin.

5 comments:

 1. Kaikki kolme täyttä tuubaa.

  Miksi et vaivaudu sijoittamaan Suomen ulkopuolelle?
  Sieltä löytyy laatua toisin kuin Suomesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En nyt sanoisi täyttä tuubaa, kun jokainen yritys on kuitenkin voitollinen. Hinta ratkaisee, onko sijoitus houkutteleva.

   Sijoitan myös Suomen ulkopuolelle. Pääosa USA/Ruotsi/Norja-osakkeistani on Nordean salkussa, joka ei näy Sharevillessä. Suomalaisten yhtiöiden suosiminen on mielestäni silti järkevää, koska suomalaisena sijoittana minulla on kotikenttäetu informaation suhteen. Tämä korostuu erityisesti pienyhtiöissä, jotka toimivat kotimarkkinoilla.

   Delete
  2. Sinulla ei ole mitään kotikenttäetua. Trust me.

   Kyllä nuo ovat melko tuubaa. Ne kalpenevat luotettavuudessa ja laadussa esim. Atlas Copcon, Johnson & Johnson ja SAPin kaltaisille laatufirmoille, joita voit holdata turvallisesti vuosikymmeniä. Ja tuottavat pitkässä juoksussa varmasti paremmin.

   Delete
  3. Tuo kotikenttäetu voi hyvin olla pieni illuusio, mutta haluatko vähän avata tuota melko vahvaa statementtia?

   Olen samaa mieltä, että hinta ratkaisee... 20 vuoden aikajänteellä nuo laatuyhtiöt ovat todennäköisesti parempi sijoitus, mutta entä 5-10 vuoden aikajänteellä? Tai vielä lyhyemmällä...

   Delete
 2. Rovion pikavoittojen kautta Terveystaloon, I wish :D

  ReplyDelete