Friday, December 4, 2020

Sijoitin yritykseen, josta en tiedä mitään!

Sijoitusfilosofiaani on tähän saakka kuulunut huolellinen fundamenttianalyysi. Olen pyrkinyt tutustumaan yhtiöihin mahdollisimman perinpohjaisesti, jotta minulla olisi ymmärrys yrityksen todellisesta arvosta ja välttäisin ikävät yllätykset. Tämä sinänsä hyvä periaate on kuitenkin johtanut varovaisuuteen ja tuottojen menetykseen. En ole löytänyt houkuttelevia sijoituskohteita, koska kaikki on tuntunut liian kalliilta. Samalla osakkeet ovat jatkaneet nousua yhä korkeammalle. Varsinkin tänä vuonna olen jäänyt paitsi kasvuyhtiöiden huimasta rallista. 

Kun vuosi lähenee loppuaan, päätin hetkeksi luopua periaatteistani ja lähteä mukaan joukkohysteriaan. Osallistuin tällä viikolla ruotsalaisen Thunderful Groupin listautumisantiin. Kyseessä on ilmeisesti pelialan yritys, jolla on sekä tukkutoimintaa että omaa pelikehitystä. Muuta en yrityksestä tiedä. Sen sijaan tiedän, että listautuminen on aiheuttanut hypeä eri keskustelupalstoilla ja Twitterissä. Muutamat julkkissijoittajat, jotka yleensä tekevät järkeviä sijoituspäätöksiä, ovat kertoneet osallistuvansa ipoon. Niinpä seuraan ajan henkeä ja menen lauman mukana, vaikka en edes tiedä mihin sijoitin. 

Thunderful Groupin kaupankäynti alkaa maanantaina 7.12. Jos kauppaa käydään merkintähintaa korkeammalla, heitän laput todennäköisesti samantien pois ja nautin pikavoitoista. Jos ipo-lotosta tulee tappiota, voin katsoa peiliin ja todeta että ansaitsin rangaistuksen hylkäämällä periaatteeni.


No comments:

Post a Comment